MagyarulEnglish


A NYE-SY Kft rövid története

Cégünk 1981-ben alakult, és 1990 óta kft. formában folytatja tevékenységét, azonos telephelyen. Fő profilunk az elektronikus vagyonvédelem, ezen belül is főleg az autóriasztók és indításgátlók gyártása, beszerelése. 1984-ben elsőként kezdtünk Magyarországon távvezérlős autóriasztók gyártásába és szerelésébe. Később a piac bennünket is rákényszerített az olcsóbb távol-keleti gyártmányok behozatalára. Ebben az időszakban a saját fejlesztés és gyártás háttérbe szorult. A külföldi autóriasztók szerelése és szervizelése azonban rövid távú sikernek bizonyult, mivel ezek a berendezések nem voltak olyan megbízhatóak, mint a korábban általunk gyártott készülékek. A felmerült műszaki problémák megoldásában nagy segítséget jelentett a korábbi évek fejlesztési és gyártási tapasztalata. Mivel a valuta árak rohamos emelkedése, a szigorodó vámtörvények, a Kermi és a Hírközlési Felügyelet előírásai megnehezítették az importot, ismét új helyzet állt elő.

A megoldást a saját fejlesztés és gyártás újbóli megindításában láttuk. Ezért készítettük el egy ugrókódos, távvezérlős autóriasztó és egy érintőchipes indításgátló tervét.

A berendezések kialakításánál figyelembe vettük a MABISZ és az illetékes hatóságok előírásait, valamint a sokéves beszerelési, felhasználói és szervíztapasztalatainkat.

Olyan berendezések megalkotására törekedtünk, melyek felveszik a versenyt a külföldi készülékekkel mind megbízhatóság, mind szolgáltatás, illetve széles körű felhasználhatóság tekintetében. A próbagyártás során felmerülő műszaki problémák megoldása után sikerrel vettük az engedélyeztetési és minősítési eljárások akadályait is. Bátran állíthatjuk, hogy jelenleg két megbízható készülékkel vagyunk jelen a hazai piacon. Ezek akár önállóan, akár egymást kiegészítve, komplett rendszerként alkalmazhatók a gépjárművek védelmére.
   
Design & Programming: Dobróczki Gábor, 2001